Værelseskammerater og roomies på Klank Efterskoles

SKOLENS HISTORIE

Klank efterskole har rødder langt tilbage i tiden.

Skolen blev grundlagt i 1868 som Højskole

Klank efterskole har rødder langt tilbage i tiden. Skolen blev grundlagt i 1868 som Højskole, og virkede som sådan i mange år. I perioder var der også landbrugsskole, friskole og børneskole. Siden 1939 har den dog været drevet udelukkende som efterskole. I 1943 omlæggedes driften af skolen til at være en selvejende institution med bestyrelse. Sådan fungerer skolen også i dag.

Hovedbygningen er den ældste bygning, som stammer helt tilbage fra skolens grundlæggelse. Efterhånden er skolen blevet udbygget med flere undervisningslokaler – og andre faciliteter til eleverne. I dag rummer Klank Efterskole 6 klasselokaler, dansehal, foredragssal, håndarbejds-, billedkunst- og cykelværksted, musiklokale + studie, moderne fysiklokale, styrketræningslokale, 42  dobbeltværelser,10  3-mandsværelser, stald til skolens heste og en ridehal.
I umiddelbar nærhed af skolen findes 2 idrætshaller, 7 fodboldbaner og en kunstgræsbane som skolen benytter sig af.

Fra højskole til børneskole til efterskole har Klank efterskole udbudt mange forskellige fag. I 1966 fik den daværende forstander den idé at tilbyde ridning som et fag på skolen. Det er i dag stadig et blandt mange tilbud Klank efterskole har.

Fra 2004 har vi på Klank kunnet tilbyde undervisning i spansk, fransk og Cambridge engelsk, som er en del af en bred vifte af sprogfag på Klank Efterskole. Fra og med skoleåret 2013/14 har vi endvidere tilbudt en international 10. klasse ( Klank International ), hvor der undervises på engelsk i alle fag. Derudover er der linjefagene adventure, design, fodbold, kunst, cykling, dans, musik og ridning. De forskellige fag er med til at tiltrække forskellige elever, og på skolen bringer vi dem sammen i et stort fællesskab.

Historien er med til at gøre Klank Efterskole, det den er, men eleverne har mindst lige så stor indflydelse på, hvad Klank er. Klank Efterskole vil derfor udvikle sig med de nye elever, der kommer hvert år.

Ser frem til KE 🙃 #klankefterskole
Lovely girls💕 · · · · · · · #CPH #Copenhagen #Girls #NiceTrip #Jump #Trip #Four #KlankEfterskole
#lovelygirls #kbh #klankefterskole
Finally spring has come! A 2 hour ride in the sun, is the best way to spend a Wednesday! Felix was a gentleman, and I couldn’t have wished for a better companion❤️ #horsesofinstagram #summer #spring #sun #horsebackriding #horse #ke1718 #klankefterskole
Graffiti☀ · · · · · · #KlankEfterskole #Graffiti #StreetArt #Done #Colours #Kunst #Art #Efterskole
Dreaming of Summer and hoping for Spring #easterholiday #easter #home #family #eatout #restaurant #dinner #brunch #boardingschool #gammelelevdag #klankefterskole #yesterday #girl #smile #happy #spring #summer #sun
Teateruge på Klank #klankefterskole #efterskolelivet #efterskole
Oscar statuetterne blev uddelt på Klank #klankefterskole #efterskolelivet #efterskole
Klank International i Skotland #klankefterskole #efterskole #efterskolelivet
so yes #ivebeenbooked #klankefterskole #booked
Så er jeg klar med en opdatering til jer. Roxann og jeg, var blevet inviteret af Klank Efterskole til at komme ud og være, en slags forsøgskaniner. Da de havde foredrag med Claus Toftgaard. Hvis man tager trailer delen fra, var Roxann helt igennem fantastisk at have med. Fuldstændig ligeglad med godt og vel 130+ mennesker som stod og kiggede på. Den hest overrasker altså! Så er det bare trailer, vi skal have på plads igen ✨👏🏽 - Inden jeg for en masse spørgsmål omkring det foredrag. Fordraget handlede om at få sunde sportsheste, før, under og efter ridning. Og at gøre det så smertefri for både hest og rytter. Jeg har helt klart fået en masse ud af dette. Da han sagde mange ting som var meget præcise. Som jeg helt klart tager med mig! 🐴💙 #klankefterskole #goodhorse