Skip to main content

Kosten på skolen

Det skal være en fornøjelse at komme i køkkenet og spisesalen for alle. Vi vil gerne gøre eleverne bevidste om kostens betydning i deres hverdag ved at servere en god, sund og alsidig kost. I løbet af året vil eleverne blive præsenteret for alt fra gode danske retter med et tvist til retter fra det fjerne østen eller nyt fra det vegetariske køkken. Vi serverer for det meste fuldkornsbrød og anvender fuldkornspasta og brune ris. Vi anvender økologisk mel, morgenmads- og mejeriprodukter.

Morgenmad

Hver morgen anrettes en buffet, med lunt brød med tilbehør og et bredt udvalg af morgenmads- og mejeriprodukter, frugt/grønt. Enkelte dage er der også havregrød, øllebrød eller chiagrød

Middagsmad

Den varme hovedret, serveres som buffet. I løbet af ugen varieres der mellem kød, fjerkræ, fisk, vegetar og suppe. Til hvert måltid serveres der salat/råkost/grøntsager og nogle gange hjemmebagt brød. Til maden drikkes der vand.

Aftensmad

Kold buffet med lun ret. De fleste dage serveres der rugbrød med et udvalg af forskelligt pålæg og fisk, samt en lun ret. Derudover er der salat/grønt. Dette måltid kan blive erstattet af sandwich/pitabrød eller andet
Der drikkes vand til maden.

Andet

  • Brød, frugt, kaffe mm. til for-, aften- & eftermiddagsservering
  • I weekenden er der større morgenmad, lun aftensmad, dessert og kage
  • Vegetar og specialkost kan indgå ved nærmere aftale
  • Alt brød er hjemmebagt

På med kokkehuen

Alle elever skal indgå i køkkenvagter, hvor 4 elever er med i køkkenet, en uge ad gangen. I denne uge er eleverne fritaget for undervisning, men må gerne deltage i det omfang, det kan lade sig gøre. Eleverne kommer til at være med i alt lige fra rengøring, opvask, fremstilling af mad. Arbejdet i køkkenet er ligeledes et pædagogisk middel til at give eleverne “respekt” for maden og dens tilberedelse.

Vidste du, at vi har en instagramprofil der poster af maden vi får servet på skolen? Følg siden her!

Køkkenet

Køkkenet er bemandet med faglært personale, der alle gør deres bedste for at skabe nogle gode madoplevelser. Der bliver lagt vægt på kvalitet og smag. Personalet deltager løbende i temadage og kurser for at få inspiration og ny viden.

Formålet med kostpolitikken på Klank Efterskole er:

  • Vi laver sund mad, som er veltilberedt og ernæringsrigtig, med udgangspunkt i de gældende kostråd
  • Vi laver maden, baseret på gode råvarer og mest muligt fra bunden
  • Vi ønsker at inspirerer eleverne til nogle gode, alsidige kostvaner og vi udfordre dem gerne.

Kontakt

Klank Efterskole
Skolevej 70
8464 Galten

Tlf: +45 8694 4166
Mail: post@klank-efterskole.dk
Bank: 6114-4930095552

Kort om Klank Efterskole

På Klank Efterskole er det hele menneske i centrum. Eleverne skal opleve glæden ved livet, et fællesskab byggende på ligeværd, respekt, hensyn samt personlig integritet.

Eleven skal føle tryghed, blive set, hørt og forstået – og se muligheder fremfor begrænsninger.