Vi er klar til at give dig

dit livs oplevelse, det eneste vi behøver fra dig, er dit humør og engagement

Masser af valgfag

På Klank Efterskole er listen af valgfag du kan vælge over 30 forskellige, så der er masser af muligheder for at dyrke dine interesser

Musiske valgfag

Læs mere

Musiske valgfag

Klaver

Du skal vælge valgfaget Klaver, hvis du er forelsket i musikken og vil udtrykke dine følelser gennem tonerne fra klaveret. Du får både individuel og holdundervisning.

Klaver er nemt at komme i gang med, men det kræver øvelse at mestre.

Kor

Hvis du kan lide at synge og at gøre det sammen med andre så er kor vist lige noget for dig. Kor handler nemlig først og fremmest om at gøre noget sammen.

Til kor skal vi arbejde meget med stemmen. Der findes mange forskellige måder at synge på, og vi skal bl.a. arbejde med forskellige sangteknikker.

Guitar

Undervisningen foregår på spansk guitar og på små hold med 5 elever.

Der er begynderhold og hold for øvede.

Der undervises i akkordspil, men hvis det ønskes kan spil efter noder også læres.

Band

Undervisningens formål er at lære eleverne at spille sammen. Skolen råder over el-guitarer, elbas, trommesæt, keyboard, klaver og sanganlæg. Undervisningen foregår på disse instrumenter.

Man er selvfølgelig velkommen til selv at tage sit eget instrument med – af hvilken slags det end måtte være

Ukulele

Undervisningen foregår på ukulele og på små hold med 5 elever.

Der er begynderhold og hold for øvede.

Der undervises i akkordspil, men hvis det ønskes kan spil efter noder også læres.

Musikproduktion

Musikproduktion er et fag, hvor vi fordyber os i vores computer. Vi laver beats, lærer at indspille i vores studie og vi opbygger en fuld produktion fra start til udgivelse.

HIP HOP og andre aktive valgfag

Læs mere

HIP HOP og andre aktive valgfag

HIP HOP

Er for drenge og piger der ikke i forvejen går på danselinjen, men som kunne tænke sig at lære seje moves og små lette koreografier til fed musik. Det er altid nice lige at have et par trin man kan smide på dansegulvet

1 time pr. uge periodevis

Pigefodbold

Alle kan spille fodbold. Og det er sjovt!

Alle kan være med til pigefodbold – både de der har spillet hele livet og de der aldrig har spillet.

Træningen tilrettelægges således at de der har brug for at starte fra bunden, har mulighed for det, samtidigt med at de der spillet før, bliver udfordret med lidt sværere øvelser.

Basket

Alle er velkomne til basket – uanset niveau.
Vi skal træne, spille og lege os til at blive bedre. Al træningen foregår med bold og de øvelser vi laver kan differentieres efter niveau.

Hvis du vil lære at drible, skyde og lave layups, så er basket noget for dig.

Walk the walk

Kom i form uden at overbelaste muskler og led. Vi starter op i det små og lægger lige så stille flere kilometer på. Vi har fokus på den dejlige natur omkring skolen, når vi klarer hjernen på vores hyggelige gåture. Mange bruger dette valgfag som springbræt til løbevalgfagene, der ofte starter lidt senere på skoleåret. Andre vælger vandrevalgfaget for at få bevæget kroppen lidt efter en lang dag ved skolebænken.

Bouldering og Klatring

Læs mere

Bouldering og Klatring

Bouldering

På Klank Efterskole har vi en rigtig fed klatrevæg!
I bouldering klatrer man på det der kaldes problemer (korte ruter). Dette foregår over en madras og på den nederste del af væggen, hvilket gør at man ikke behøver reb eller sele.

Alle problemer er inddelt efter sværhedsgrad. Dette kan sammenlignes med at stå på ski, hvor der er grønne, blå og røde pister. Derfor kan alle være med til bouldering, ved at starte med de problemer der passer til ens niveau.

Til valgfaget bouldering har vi primært fokus på teknik og smidighed. Ved at forbedre disse to ting vil man hurtigt opleve en fremgang på væggen. Dermed ikke sagt vi ikke også arbejder med styrke – det kommer helt af sig selv med de ømme muskler.

I løbet af året vil der også være mulighed for at bygge sine egne problemer og derigennem få en bedre forståelse for hvad der gør et problem sværere end et andet.

Valgfagene Bouldering og Klatring tilbydes skiftevis hele året

Klatring

Klatring med topreb som valgfag. Her bliver man udstyret med en sele med et reb i, således det er sikkert at klatre til tops på væggen.

Væggen består af mange forskellige ruter således der både er noget for den øvede og de der aldrig har prøvet før.
Målet med valgfaget er at alle får mulighed for at prøve deres grænser af og samtidigt får et større kendskab til udstyr, sikring og klatring generelt.

Valgfagene Bouldering og Klatring tilbydes skiftevis hele året

Triathlon

Er du klar på en udfordring af de hårde?

Vi træner svømning i svømmehal, og det er en forudsætning at du kan svømme 200 meter for at deltage på holdet. Cykel- og løbetræningen foregår på stier og vej omkring skolen. En vigtig del af en 1/10 ironman er skiftene mellem svømning/cykling samt cykling/løb. Vi træner derfor også i at lave hurtige skift.

Skak

I skak bliver du udfordret – uanset som du er begynder eller øvet. Undervisningen møder dig på dit niveau, og vi forsøger at matche dig med andre spillere, som er lige så (u)erfarne som dig, så vi får et sjovt og fair spil.

Hvis du er nybegynder, starter du med at lære skakbrættet at kende og øve dig i skakspillets grundregler, startopstilling og skakbrikkernes funktioner og træk. Hvis du er øvet, går vi mere i dybden med taktik og nørder temaer som åbninger, rokader, angreb og afledningsmanøvrer.

Klank eSport hold!

Læs mere

Klank eSport hold!

eSport

eSport er verdens største sport og den kan du blive del af her på Klank Efterskole. eSport kombineres med vores linjefag, det kunne f.eks. se således ud 6 timer ugentlig fodbold som linjefag + 2 x 3 timer ugentlig eSport som valgfag.

Der sættes fokus på at højne elevernes individuelle færdigheder i spillet og evnen til sideløbende at implementere sin egen udvikling ind i et team-/gruppemiljø.

Der bliver sat fokus på problemløsning som et hold samt fokus på sund balance mellem det fysiske og psykiske element i eSport. I løbet af året skal vi styrke fællesskabet med teambuilding, og ”lære” at opdage egne svagheder i spillet, for efterfølgende at kunne forbedre dem.

På Klank eSporthold, med 20 elever pr. årgang og deltagelse i bl.a. YouSee eSportliga og DM i eSport for efterskoler, herunder indledende gruppespil og stor finaledag på scene. Det er ligeledes meningen at Klank Efterskole på sigt skal stå for denne finaledag, som roterer mellem efterskolerne.

Klik her for at se alle vores valgfag >>

Kreative valgfag

Læs mere

Kreative valgfag

Keramikværksted

Målet med dette valgfag er fordybelse. Om du laver to eller fire kopper er ikke det vigtigste. Det vigtigste er, at du gør dig umage, og laver at stykke håndværk, som du er stolt af.

I værkstedet skal vi arbejde med forskellige teknikker, og lave forskellige former for brugskeramik som kopper, skåle, vaser og kander.

Patchwork

På dette valgfag, kan man stifte bekendtskab med forskellige teknikker, indenfor patchwork.

Vi syer både med synåle og på symaskine.

Der vil være mulighed for at sy dækkeservietter, små tasker, stofkurve og evt et slumretæppe.

Hækling/strik

På dette valgfag, kan man stifte bekendtskab med forskellige teknikker, indenfor strik og hækling.

Vi laver som udgangspunkt små projekter. Det kan evt være en punge, grydelapper, vanter, halstørklæde, små hæklede dyr m.m. eller strikke en taske eller trøje i noget tykt garn.

Design

På valgfaget design har du mulighed for at arbejde kreativt med forskellige dele af designfaget.

Du lærer at formidle dine ideer gennem skitse- og modetegning. Du lærer at sy på symaskine, og sy i hånden, og derigennem føre dine ideer ud i livet. Og gennem forløbet vil du komme til at arbejde med forskellige materialer og teknikker, dette bl.a. stof, læder, tekstiltryk osv.

Aquarel

Sport

Læs mere

Sport

Ridning

Har du redet før eller kunne du tænke dig, at lære at ride? Vi tilbyder ridning på Klank Efterskole som valgfag. Her er der gode muligheder for at lære at ride og gode muligheder for at udvikle sig, hvis man allerede kan ride.

Spring valgfag

Dette valgfag kan vælges af dem, som i forvejen er elev på hestelinjen. I valgfaget spring, arbejder vi med ridebanespringning, balanceøvelser, bomarbejde, bedømmelse af afstande til springet og laver diverse gymnastik øvelser til hest.

Basket

Alle er velkomne til basket – uanset niveau.
Vi skal træne, spille og lege os til at blive bedre. Al træningen foregår med bold og de øvelser vi laver kan differentieres efter niveau.

Hvis du vil lære at drible, skyde og lave layups, så er basket noget for dig.

Badminton

Badminton på Klank Efterskole er for alle, der elsker at spille badminton. Du behøver ikke have spillet før, men du skal have lysten til at udfordre dig selv og dine badmintonevner.

Du vil blive matchet i niveau, så du altid kommer til at blive udfordret.

Fysisk træning

Fysisktræning er en god blanding af klassisk fitness, cirkeltræning, crossfit og med forskellige former for cardio indblandet. Træningen varierer fra gang til gang, men eleverne er meget velkommen til at præge træningen eller komme med ønsker til, hvad de gerne vil have fokus på, og hvad deres behov er.

Vi deler træningen op i et pigehold og et drengehold.

Yoga

Yoga er oprindeligt en indisk praksis, der dyrker et holistisk menneskebillede. Det betyder, at kroppen og sindet anses for at være uadskillelige. Hvordan du har det mentalt påvirker, hvordan du har det i din krop – og omvendt. En yogaklasse vil derfor fokusere på både styrke, smidighed, kropsbevidsthed og kropsforståelse. Så om du vil være mere smidig og stærk eller om du gerne vil blive bedre til at mærke dig selv og give dig selv ro, så kan det sagtens være, at yoga er noget for dig.

Volleyball

Outdoor

Læs mere

Outdoor

Kajak

Kajakken giver mange muligheder. Fysisk får du større styrke, bedre balance og koordination.

Masser af sjove oplevelser på og i vandet, viden om sikkerhed, og bedre roteknik.

Løb

Hvis du ikke har løbet før, så vil vi gerne hjælpe dig med at komme i gang. Er du allerede aktiv løber, så hjælper vi dig med at komme videre.

Vi arbejder med løbets fysiske og psykiske aspekter, ikke mindst motivation. Laver træningsprogrammer, ser på skadesforebyggelse. Vurderer udstyr.

Vi arbejder sammen frem mod at gennemføre en ½-Marathon.

Inliners

Inliners på Klank Efterskole er for dem der synes det er sjovt at kører på rulleskøjter. Om man er nybegynder og skal lærer at styre balancen, eller øvede der lige skal have styr på de fede tricks.

Vi lærer at bremse, hoppe, svinge, kører baglens, forlens, krydssving og generel teknik. Vi kører rundt i byen og finder forskellige forhindringer hvor vi kan øve teknikker og hvis eleverne er gode nok og har lyst besøger vi Galten skatepark og giver den gas der.

MTB

Vi cykler på skolens mountainbikes

I MTB får du nogle fantastiske naturoplevelser i vores nærliggende lokalområde. Socialt samvær, sammen med en sund tilgang egen krops formåen.

Triathlon

Er du klar på en udfordring af de hårde?

Vi træner svømning i svømmehal, og det er en forudsætning at du kan svømme 200 meter for at deltage på holdet. Cykel- og løbetræningen foregår på stier og vej omkring skolen. En vigtig del af en 1/10 ironman er skiftene mellem svømning/cykling samt cykling/løb. Vi træner derfor også i at lave hurtige skift.

Sprog

Læs mere

Sprog

Spansk

Spansk er et sprog der tales af mere end 350 millioner mennesker over hele verden. Det er også et sprog der er forholdsvist let at gå til, når man kender de grundlæggende udtaleregler. Det ville være rart ikke at være helt lost, hvis sommerferien skulle gå til Barcelona.

Der er nok nogle af jer, der overvejer at vælge spansk på gymnasiet, og dette er derfor en god mulighed for, at I kan snuse lidt til sproget.

I skal både lytte, læse, synge og tale men også skrive lidt. I kommer også til at lære lidt om kultur og historie i de spansktalende lande. I skal regne med, at der vil blive lidt lektier i dette fag.

Tysk

Fp10, 10. klasses afgangsprøve
I tysk får du mulighed for at blive mere tryg i det tyske sprog.

Om du har brug for at udvide dit ordforråd, forbedre din grammatiske forståelse eller om du “bare” har brug for at øve dig i at turde spytte tyske ord ud af munden inden det går videre for alvor på gymnasiet eller handelsskolen f.eks., så kan et ekstra års tysk være en rigtig god investering.

Fransk

Med fransk som valgfag har du f.eks. mulighed for at træne og udvide dit ordforråd. Du kan give grammatikken et ekstra hug og få de der franske bøjninger helt ind under huden eller du kan gribe året hér som en ny chance for at komme i mundtlig topform.

Uanset hvad vil du blive præsenteret for lidt af hvert, fra relevant kulturforståelse til hardcore grammaire.

Vi skal lege, spille, sniksnakke, lytte, synge, se film og læse fakta og fiktion. Det kræver mod at udtrykke sig på et fremmedsprog. Vi træner i franskundervisningen at turde og at turde fejle, og vi gør os umage for at lade timerne emme af tillid og fællesskab.

Mulighedernes efterskole

Se Mathilde, Anna, Frederikke fra tidligere årgange på Klank